Tillbaka till brottsplatsen.. ;)

JA! Det kan man väl minst sagt säga :) För er som inte vet det så kan jag ju faktiskt berätta att jag under ca 10 års tid bott i Yrttivaara.1993 Flyttade vi hit jag och min mamma med mina småbröders pappa, när jag var 14 eller 15 så flyttade vi härifrån, jag och mamma på heltid och mina bröder på halvtid :P Nu idag ytterligare 10 år senare är jag tillbaka i byn som jag svor på att aldrig återvända till, Lite komiskt va?! Haha ja som sagt det känns lite skumt att jag faktiskt är tillbaka här och dessutom bara två hus bort från där jag växte upp!
Att jag nu bor i den här byn och dessutom håller på att bygga upp min egen familj känns ju lite konstigt, men jag trivs:) Jag har ju min fin fina älskling och jag kan ju säga att hade det inte varit för honom hade jag nog aldrig ens tänk tanken att flytta hit!  Idag är det valborgsmässoafton och sist jag firade valborg i denna by kan jag inte ens minnas men jag vet däremot att det är den där berömda cykeldagen idag.. Denna dag varje år fick vi plocka fram cyklarna;) Vilken unge älskade inte det?! Det betyder att sommaren faktiskt är påväg.. Lyckliga jag!  Jag längtar verkligen grymt mkt till sommaren just nu, eller ja det är med blandade känslor.. Jag Längtar till sommaren då det blir varmt och man får strosa runt i foppisar och linne:D Men jag längtar däremot inte till att gå höggravid under dom varmaste månaderna på året! Har en känsla av att jag kommer få bosätta mig i källaren under hela sommaren ;)
Inte lätt att vara en Hanna alla gånger!

Idag har är det som vanligt fullrulle på 44:an, jag slog upp mina brun/gröna ögon kring halv åtta och var sjukt kissnödig, gick och la mig igen men kunde ta mig tusan inte somna om, så jag fick nog och klev upp helt enkelt, kickade igång lite kaffe och spelade lite, målade färdigt spjälsängen som nu är uppburen i sovrummet och står där den ska stå :)  Så tjusigt så! Slängde igång en maskin med lite kläder och överdraget till spjälsängsmadrassen.. tusan så bra det känns. Hjärtat fixade lite lunch och sen dök frugan,barnen och mamma Annette upp för att hämta tv-bänken så nu är jag ÄNTLIGEN av med den!:D
Efter ett tag dök även Lilla O upp och med sig hade han sin lillasyster, och i ungefär samma veva kom även Rolle på besök så här har vi haft huset fullt! Nu gick hjärtat och pigis ut en stund och jag funderar starkt på att ta fram min tavelduk  och börja skissa upp en taaaavla :) Men samtidigt hade det varit grymt skönt att bara lägga sig en stund och vila ögonen är helt slut i ryggen :/
på återseende mina vänner!

You are the fire baby.. the fire!

Hejsan hoppsan här sitter jag i ensamheten och spelar några godingar, gissa om jag älskar musik!? Och vad är bättre än att få lyssna musik i sin ensamhet och bara skräna med? Hjärtat och pigis for till Fammo K :)
Idag har det varit fullrulle på 44:an.. Morgonen började i den ny inköpta sängen.. LJUVLIGT! Mys med hjärtat och pigis på ett hörn :)  Sen drog dagen igång med racerfart! Möblerade om i köket, blev riktigt nice måste jag säga, sen dammtorkning i sovrummet, köket och hallen, har hunnit tvätta en maskin med bebiskläder så jag slipper ha dom ståendes i en kartong i vardagsrummet.. Finns dock ännu en vända att tvätta. Grannen och hans dotter var förbi så tjejorna lekte litegrann, sen blev det dags för middagsförberedelser. Grillning stod på schemat, Fammo, faffa och hjärtats föräldrar + Ella infann sig här vid halv fem som planerat och middagen blev super, med efterrätt t.o.m :) Hur som hellst trevligt med nära och kära i huset, men det är det väl alltid?:) Har en känsla av att pigis kommer sova gott i natt, med tanke på att det faktiskt har varit fullt ös hela dagen lång.
Har som mina aningar om att morgondagen kommer gå i liknande tecken då Hjärtat och hans far ska dra nå rör och grejjer till toan där uppe :)  Nu är jag helt slut som artist och jag kan meddela er om att det är min rygg också. Det är helt sjukt vad jag är trött i den, är inne på dag nr 2 nu.. Har mina förhoppningar om att den ska ge med sig snart och sluta vara trött :P Nej nu mina vänner ska jag kila, vi får höras en annan dag :) Kram på er

Trött som en gnu..

Kikade för ovanlighetens skull greys ikväll, jag brukar ju ha en förmåga att glömma bort när den är:P men hela avsnittet blev det i kväll. Jag känner mig trött i kväll så det blir inget vidare långt inlägg utan vill bara uppdatera så ni vet att jag lever :)
Idag har vi vart in till stan och handlat lite, var också förbi hos kusin på firman och surrade lite skit:) Sen innan vi for hem blev det middag på 57:an med världens bästa farmor och farfar<3
När vi var på väg hem så såg jag kusin D ute på sin gård så jag skickade iväg ett sms om att han skulle komma och dricka kaffe, vilket han gjorde också:) Trevligt som tusan!
[Bebis update]
Bebis sparkar och lever rövare för fullt och framåt eftermiddagen och kvällen så brukar det vara väldans action där inne, börjar seriöst fundera om det är någon mästare i kickboxning som bor där inne:P Är nu inne i vecka 21 och det känns som att tiden bara rusar iväg!  Hur tusan ska man hinna vänja sig vid att det faktiskt kommer en liten bebis och tänker ta plats i vårat liv och våran vardag? jag tror inte man inser det förens bebis faktiskt är här, men jag gissar att de är så det är för dom flesta, känns lite läskigt faktiskt.
Kan tänka mig att det är många av mina trogna bloggläsare som undrar hur tusan det kommer sig att jag ska bli mamma så här mitt i allt och ja.. det undrar jag också;) Var ju absolut inte planerat men ibland blir inte livet som man tänkt sig, lika glad är då jag för det:)  Var till BM förra veckan och mina blodvärden hade sjunkit lite men inget allvarligt, hade jätte fina värden tyckte hon men för att vara jag var dom lite för låga.. såå jag fick order om att börja käka järntabletter, sagt och gjort jag köpte järntabletterna men dom får mig att må som en påse skit, blir yr och lite halv skum av dom så jag tror jag avvaktar lite med dom. Tills det VERKLIGEN behövs, känns som att jag just börjat må bra igen, har spytt och mått skit i början så nu njuter man av att det "bara" gör ont i sidan och ryggen.
Nej nu kvällsbetsyren och sen i säng så man orkar med morgondagen!
Godnatt mina vänner!

Pyret

Ja idag har Pyret Karlsson/Wennström flyttat in.. Elller ja in och in men in i hundhuset.. som nu mera är ett kaninhus,iaf tills vidare :) Pyret är vit med lite grått här och där bla öronen :) Jag lovar ni ska minsan få se en bild på henne så småning om. Så ful så hon blir söt, fast alla kanin"ungar" är väl söta?!  Jag tror i varjefall att vi måste ta och hämta ett av syskonen till henne i morgon så honinte behäver vara så ensam där ute i den stoooralilla buren vi har åt henne. Pigis var då nöjd och glad över att Pyret har flyttat in och ärligt talat jag också:) Hon är som gosig den lilla hårbollen, lite synd bara att jag egentligen är allergisk mot henne och hennes sort men sånt är livet. Med kanin blev vi i allafall! :)
Idag har jag börjat måla den extremt gamla sängen till bebis och jag tror det kommer bli super snyggt när det är helt färdigt:)  Har suttit typ hela dagen och kan upplysa er om att det är ett riktigt jävla pillergöra snacka om terapiarbete!;D
Lagade middag som bestod av kycklinggryta, vilket pigis uppskattade.. Hela tre portioner fick hon ner! Med andra ord så smakade den ju inte allt för hemskt så jag tar det som ett bra betyg. Efter middagen for Hjärtat och E till sammakko och cilla där dom hämtade hem Pyret och jag passade på att slöa i soffan med datorn, känns som att jag hade kunnat gå upp och total däcka i sängen nu är sjukt trött och har varit det heeeela jävla dagen! Jobbigt att vara en Hanna som dessutom är gravid! Har klivit upp sju i morse igen, kunde fan inte sova då jag var så jävla kissnödig så de var bara kliva upp och masa mig ner och när jag sen kommit ner var jag inte trött längre så jag tog plats i soffan och kikade nyhetsmorgon, spelade lite och surrade med frugan i telefon. Sen tog jag itu med målandet och cilla dök upp, hon var här en bra stund och vi surrade på om allt och ingenting.
Nu orkar jag inte sitta här och gäspa nå mer ska kila iväg på toa för hundrafemtioelftegången idag och sen borsta tänderna och krypa i säng, om jag nu lyckas somna.. Min kära karl håller på att riva golvet inne på lilltoan vi har där uppe så jag kan ju upplysa er om att det hörs! Nå nå Godnatt mina kära vänner!

Godmorgon världen

Idag har jag vaknat klockan sju! Klarvaken och kissnödig skyndade jag mig ner och sen fastnade jag här vid datorn;) Idag ska jag in till stan och barnmorskan och i måndags var det dags för första ultraljudet, då fick vi se vårat lillhjärta <3 Med på UL var självklart Mattias och så Ewwe och min kära mor :) Största nojjan för UL:et var över hur många bebisar det var där inne! Mattias hade ju minsan fått för sig att det var två och chanserna eller ska jag säga riskerna? för att det skulle vara två är ganska stora då vi har tvillingar i släkten från båda hållen:P men tack och lov var det bara en :)  Jag kunde andas ut! Jag är alltså i vecka 20 och våran bebis är beräknad den 9 september. Bilder fick vi ju naturligtvis med oss hem och Pigis kikar på dom lite då och då och visar dom gärna när någon kommer på besök, jag tror minsan hon också ser framemot det här:)
tänkte jag skulle bjussa på UL-bilden även här:)
<3 <3 <3
Igår när hjärtat kom hem så hade han vart och hämtat en säng som vi hittade på blocket. En Växasäng från 1800-talet i grymt fint skick och jag tror att våran junior kommer sova som en kunglighet i den, ska bara fixa en madrass till den och måla upp den så den blir lite vackrare ;)
Visst var den väl tjusig? känner mig skitnöjd med den:)  Frågan är bara hur många spöken vi mått med denna 100åriga säng ;) Nå nå lite vit färg, madrass,sängkläder och en bebis så är allt som det ska:)
Nu klev pigis upp så vi tar och får i oss lite frukost och gör oss färdiga för att pysa in till stan :)
Tjingeling!

När orden inte räcker till....

Känner inte ni ibland sådär att ni liksom bara vill berätta för era nära och kära hur otroligt mycket dom betyder för dig? Att du försöker formulera orden i huvudet och tycker själv att det låter töntigt? Jag önskar ibland att jag oftare kunde säga till mina vänner och min familj hur otroligt mycket jag älskar dom. Att kunna förklara för MINA hur viktiga dom är för mig och att jag hade kunnat gå genom eld och vatten för deras skull!
Nå nå ska inte bli allt för sentimental här;)  Idag har jag inte haft allt för mkt för mig faktiskt, på morgonen diskade jag lite grann och slängde igång en maskin tvätt, sen lite plockande innan jag fastnade vid datorn.(Varför hamnar man alltid där??!) Vid Halv ett tiden dök min kära mor upp och vi for ner och kikade läget på pimpeltävlingen här i byn :) Vi raggade till hakkas och ica en sväng innan vi for hit, drack lite kaffe och bara surrade lite. Gudarns så mysigt att få lite kvalitetstid med mammsen:) Sen när hon for så skar jag upp köttet till middagen och slängde det i marinad, jag tänkte nämligen att vi skulle grilla här på 44:an idag :) Laddade även i en ny tvätt och hängde upp den övriga. Nu funderar jag på att måla toahyllorna ett sista varv så man får dom färdiga.
Jag kan för övrigt nämna att idag känns som en riktigt bra dag, Hjärtat jobbar sista dagen innan ledigveckan och sen får jag ha honom hemma med mig en heeeel vecka,lovely<3 Solen skiner och härlig musik strömmar ut ur mina högtalare:)
Nej nu göra någon nytta här! vi höres mina vänner!
Har jag berättat hur otroligt mycket jag älskar denna underbara människa?!
Han betyder verkligen allt för mig, och jag måste säga att jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan honom.
Han får mig att känna lugnet och tryggheten som jag aldrig kunnat drömma om.
Min fina fina älskling!<3
Tack för att du finns

När det känns som att livet inte gör annat än ler åt en..

.. då känner man sig lyckligt lottad!  Ja mitt liv känns verkligen bra just nu, jag har världens underbaraste pojkvän som jag älskar så otroligt mycket och han har en underbar liten tös som jag älskar minst lika mycket. Att jag har den turen och får ha dom i mitt liv är helt otroligt, ni skulle bara veta!
Lill pigisen kan verkligen förvandla den mörkaste dagen till den bästa!:)
Här om dagen så var mia förbi med kameran och denna gång var det jag och Evelina som blev objekt för fotografering, Pigis såg verkligen framemot det och hon var riktigt road och tyckte det var jätte kul:) Hon tyckte dock vi var lite konstiga när vi gjorde i ordning inför fotograferingen( flyttade om i halva köket, hängde upp lakan och hade oss) men nöjd blev hon :) och vad är bättre än att hon hade lika kul som vi? Här kommer några bilder från våran fotodag :)
Det som var lite knepigt under själva fotograferingen var att få båda att se bra ut på samma bild, men några lyckades vi med.. och behöver jag säga att pigis hade myror i brallorna och hade det lite kämpigt med att sitta stilla? ;)

Ett vanligt inlägg, en vanlig dag..


Tänk att man kan känna sig så otroligt lycklig,glad nöjd ja allt på samma gång!? Är det inte facinerande?
Gick igenom  min gammla blogg igår.. (ja den finns kvar, men är lösenordsskyddad) hur som hellst hittade en massa bra kvällsläsning där och jag kan inte förstå hur otroligt dåligt jag har mått förens jag läste där, hur som hellst har mitt måeende ändrats massor och jag antar att jag vet anledningen till det ;)  Om någon hade sagt till mig för ett år sen hur mitt liv skulle se ut idag hade jag förmodligen skrattat den personen i ansiktet och frågat om han/hon är riktigt klok. Något som jag kan skratta rätt gott åt är just det att jag faktiskt bor i Yrttivaara igen, jag som svor över denna by och att jag AAAAAAAAALDRIG någonsin skulle flytta tillbaka hit. Men vad hände? Jag träffade mitt livskärlek och vips så sitter jag här igen lyckligare än någonsin. Jag bor i ett helmysigt hus, med min helt oroligt mysiga pojkvän och helt tokigt underbara lilla pigis:) Säger man något annat än att det är lycka så ljuger man och alla vet väl att det är fult att ljuga?
Mitt i all min glädje så finns det ju naturligtvis annat som gör mig minst lika glad och nöjd med livet, håller som sagt på att "renovera" här hemma, Lill-toan uppe på vindan är just nu ett projekt.. den ska målas om och inredas så den blir fin och fräsch:) Tänkte ju minsan ta och göra den till "våran" toalett. Är som smidigare om man har den där uppe så det inte samlas så mkt här nere, då de är så mkt här nere redan.. Tänker främst på att det faktiskt är duschen och tvättmaskinen här nere som tar nog med plats. Sen kommer ju faktiskt den delen att rivas och byggas om till sommaren så en bra och fungerande toalett är verkligen gudomligt då:)
Idag har jag haft Mia här på besök och hon hjälpte mig att sätta slingor så nu är jag tjusig i skallen igen! Tur hon finns den där Mia, är verkligen sjukt glad att jag har träffat henne. Hon har ett sätt som utstrålar lugn och trygghet och det är uppskattat till tusen! Vi kom fram till att hon skulle komma hit i morgon så lagar vi lunch tillsammans och sen ska hon fota mig (igen) och pigis, Tänkte nämligen att pigis skulle vara med på några bilder(om hon vill naturligtvis) så man får lite tjusiga bilder och göra en fotovägg med:) Tänkte att jag sen ska be Mia foto oss allihopa. Dvs heeela familjen, hon är ju så otroligt duktig och hur kul är det inte att ha bilder på oss alla tre tillsammans. Jaja nå det får bli ett senare projekt.
Nu har vi hunnit få i oss lite lunch och pigis är lite trött så hon la sig på soffan och skulle kika lite film, så nu är På andra sidan häcken igång och hon verkar då nöjd, själv passar jag på med en kopp kaffe och lite bloggande här. Tänkte jag skulle leta lite inspiration så jag får måla en tavla av den där större tavelduken jag har kvar.. sen när den är gjord ska jag minsan ge mig på projekt måla-tavla-till-kusin-emelie, ska bli sjukt intressant har en plan på vad den ska utgå ifrån, frågan är bara hur tusan jag ska få ner allt i bild. Kan bli riktigt intressant:)
Hjärtats jobbvecka har börjat igen och jag måste säga att det självklart blir tomt här hemma utan honom men vi försöker sysselsätta oss så gott vi kan. Nej nu leta inspiration och sen mysa med pigis i soffan en stund tror jag! Tjingeling mina vänner :)

Skämtarnas stora dag...

Jepps som sagt den 1:a April idag och jag har inte lurats det minsta :) Ovanligt för att vara jag, jag vet..
Tror inte jag blivit lurad heller...
Helgen har tillbringats uppe i stugan, mys som tusan:) Igår var vi ute med skotern hela dagen vilket var ruskigt härligt, gjorde dock en fruktansvärd upptäckt över att mina täckbyxor blitt för små nu, är väl bara gömma undan dom och hoppas på att jag kommer i dom till nästa vinter igen:), och som vanligt så var skoteråkande absolut ingenting att rekomendera för min stackars rygg. I morse packade vi ihop oss och begav oss hem.. Var nämligen bjudna på 7års kalas idag klockan två.. så vi kom hem, slog in lite presenter, kastade lite krubb i kistan, duschade och dammade sen iväg på kalas.. var riktigt trevligt måste jag säga och jag är inte alls avundsjuk på Linda och Johan som hade ett gäng kids hos sig och kan ju upplysa er om att dom hördes då verkligen:P
När vi sen kom hem så blev det lite skissande och sen tog vi och gjorde ett ryck uppe på toan som håller på att renoveras, hjärtat plockade ut toastolen och handfatet sen fick jag fortsätta med spacklingen som han påbörjat, nu är spacklet på plats och måste få torka och slipas innan vi ser om vi måste ge det en omgång till :) Längtar som tusan tills vi får börja måla där inne och tjoffa in alla våra fina nya saker :) Gudarns så fint det kommer bli!:D
Nej nu ska jag minsan slänga mig på soffan och tröstäta mina chips.. Beach 2012 är ju bara glömma som jag och kusin konstaterat!;)

RSS 2.0