Kan väl officiellt säga att hösten is back!

Jag måste ju säga att jag tycker det är jätte kul att se när man kommer in på bloggen att det är så många som troget följer mig fast jag är så otroligt dålig på att uppdatera. :)
 
 
 
Hej förresten!
Här görs inte så mkt idag, har ringt FK och löst upp några funderingsknutar gällande allt de här med att bli mamma.. Helt otroligt skruvat vad det ska svamlas med blanketter hit och blanketter dit.. Och så gnäller man på alla träd som skövlas.. minska på alla jävla brev som skickas hit och dit så ska ni se att det minskas med dom problemen. Som sagt pratade med FK och jag kände mig riktigt nöjd efter samtalet med dom, tror det är första gången någonsin som jag känner att jag inte vill åka och bränna ner deras huvudkontor... Sist jag pratade med någon därifrån slutade ju inte lika lyckligt ;)  kanske är mitt gravidhumör som gör det så mkt lättare?!;) För jag har väl berättat åt er att jag har blivit som lugnet själv nu under graviditeten? Är väl egentligen först nu jag börjar känna mig lite mer lättretlig igen kanske beror på att jag går runt och har ont så mkt... nå nå nog om det..
 
 
Idag är det en sån där regning dag.. och ja... man kan väl officiellt säga att HÖSTEN ÄR HÄR? 
Jag ÄÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR verkligen hösten, alla fina färger, mörkret de där svala i luften.. MEN jag avskyr när det bara ska regna hela tiden, jag hoppas verkligen att det inte blir en lika regning höst som förra året:/
Fördelen med allt regn är att man ju faktiskt får mysa inne, dock verkar husets fyra åring och pappan i huset inte lika tillfreds med allt innemys.. dom är som två rastlösa själar;)  
 
Jag däremot stormtrivs! Funderar på att slänga igång en maskin tvätt.. och sen gå ner i källaren vika lite tvätt och leta fram lite grejer till bror som han får ta till sin lght...
 
Pappsen kom just förbi här en sväng, han skulle lämna nån såg som dom lånat så hjärtat laddade på kaffe och jag funderar om jag ska våga mig på dagens första kopp.. Har börjat få tillbaka halsbrännan igen :/ inte kul alls..
 
ska maila iväg lite bilder till Frugan samt skriva ut några bilder på pigis så vi får ge åt kerstin och Hjärtats föräldrar :) 
 
Nu iväg.. på återseende!

När Farfar köpte ny tv..

HAHA! Kom ju på att jag måste berätta om när farfar köpte ny tv!;D
Gudarns vilket gott skratt vi fick oss!
 
Förra veckan på Fredag så var ju jag i sammakko och farfar skulle till stan, jag konstaterade att jag minsan skulle följa med. Farfar var rätt nöjd, de betydde att han trots allt skulle kanske kunna köpa en ny tv som han ett tag har funderat på. Sagt och gjort, vi for till stan och farfar "kollade" på tv-apparater (han hade nog egentligen redan bestämt sig). Vi for på ErikssonsCenter och ut därifrån kom han med en ny tv och en ny telefon. Fammo som muttrade lite över att han dragit dom stora spenderarbyxorna på sig skulle snart få sig ett gott skratt..(Skadeglädjen är den enda sanna glädjen brukar dom ju säga)
 
Farfar kom ut med vagnen och Tv:en.. Jag tittade på kartongen.. Tankarna for genom huvudet (Vem får gå hem?) Farfar som var hel säker på att den skulle rymmas i bagaget blev lite besvärad när han insåg att den inte fick plats där.. Farmor stod brevid och skrattade så jag trode att hon skulle göra på sig vilken sekund som hellst.. Jag började gnugga geniknölarna för att hjälpa farfar så han inte skulle behöva svälja sin stolthet och rulla in tv:en igen tills matti slutade.. MEN Farfar löste de så bra på egen hand. efter lite bänglande.. LÄS: Fälla ner sätena i bilen, dra fram stolarna i framsätet till max och bortplockande av nackstöd så fick vi in tv:en... Farfar var helnöjd, fammo var dock inte lika nöjd som fick sitta på fel sida av baksätet (Fammo är åkrädd och sitter hellst på höger sida bak så hon har full koll på hastighetsmätaren) MEN Tv:en gick in och vi packade oss in i bilen.. TRÅNGT var bara förnamnet där satt jag i passagerarsätet med stolen framdragen till max och hoppades på en guppfri resa.. gupp hade inneburit bulor i mitt huvud och bucklor i farfars tak ;)  Kan upplysa er om att bagaget ännu var tomt så vi kunde minsan handla det vi kom in för att handla och lite mer därtill :)  Kan säga att det är länge sen vi skrattat så gott alla tre samtidigt
 
Ska bjussa på några bilder som jag han fota ;)
 
 

Idag äre Toooorsdag

.. laalalalaaaa... Godmorgon!
 
Okej ja jag är väl kanske inte på världens bästa humör egentligen, men försöker att hålla det på topp så resten av dagen blir på topp. Vaknade strax innan klockan sju då Evelina kom in i vårat sovrum och hade lite för mkt gnäll i rösten för att jag skulle kunna somna om.  Var bara skutta upp.. Sagt och gjort,ner och insåg att vattnet ännu inte fungerade som det skulle.. hjärtat var iväg och pejlade läget när han kom tillbaka så skulle tydligen vattnet fungera igen så jag hoppade i duschen i hopp om att få lindra min värk lite och vet ni? Vattnet kom och det mesta av värken försvann:) Härlig känsla när man lyckas spola ner det onda i avloppet!;D
 
Igår hade vi som sagt fammo, faffa och Kerstin på middag.. Dom var nog lika nöjda som jag. Maten blev toppen och efterrätten var ruskigt gooood!:D  Blev bakadpotatis,karre (som nästan smälte i munnen) och en ruskigt god sallad och sen till efterrätten så blev det After eight-pannacotta. Vi vart så ruskigt mätta allihopa och farfar började med sitt nysande så de var ett bra betyg ;)  Känns som att man ännu är mätt.. haha illa!
 
 
Nå nå idag blire som sagt stan, ska fixa lite naglar och sen ett besök hos min BM för att mäta magen,lyssna på bebis hjärtljud och blodprover :/ huvva.. inte kul med dessa jävla nålar men det går bättre och bättre för varje gång *nöjdtjej*  nå nu lite spelande, har ju börjat med mina jävla spel på FB igen.. det går lite i perioder de där:P

Jag lever!:)

Jag vet, jag vet.. jag ÄR verkligen riktigt dålig med uppdateringar men jag har verkligen inte hunnit!
Har vart i Sammakko från Torsdagkväll till Måndagkväll.. har inte velat vara ensam hemma när hjärtat har jobbat ifall att det händer något. Men inget har hänt, precis som väntat egentligen men OM...
 
Sitter här hemma och försöker känna in lugnet, har som vanligt sjukt ont i kroppen, man börjar känna sig aningens mör nu. Tänkte först att jag skulle göra en "underblogg" om min graviditet, alla krämpor och allt som sitter i nu på slutet för att alla kanske inte vill läsa om det men då tänkte jag som så.. att de är ju faktiskt valfritt, ingen som tvingat in er och läsa inläggen så ni får helt enkelt ha överseende :) 
 
 
hur som hellst idag på 44:an så började dagen vid 8 tiden, fick en stund morgonmys och det är verkligen guldvärt att bara få ligga och mysa i älsklingens famn en stund innan man kliver upp och möter dagen..
 
Klev upp vid nio ungefär och började kolla upp recept till dagens matlagning, har bjudit in farmor,farfar,pappa och hjärtats Farmor.  
Tror dagens middag kan bli riktigt mumsig:)
 
Var en sväng på affären och köpte det sista till efterrätten som jag i sista sekund kom på och tyckte att vi skulle ha!:) 
kom hem igen och jag började fixa med den och vips så dök min pappa upp!
JA, ni läste rätt min pappa kom på besök, händer inte ofta men i mellan åt glimtar han till...
 
Har  just värmt en billys åt pigis som var hungrig, så hon klarar sig tills de är dags för maten :)
Tänkte jag skulle roa mig med att skriva in lite recept i min receptbok men får väl skrivkramp när jag börjar, skriver inte så mkt nå mer.. och de är väl både på gott och ont.. Jag har ju alltid varit den som har skrivit om vad som händer och sker i mitt liv...
 
 

*Bebis update* 
 
Jaha och vad händer på bebis fronten? jag gissar att ni är rätt nyfikna ni också nu och jag har varit dålig på att delge er.. Var in på förlossningen i torsdags igen då jag hade så jävla ont, visade sig att det inte var något annat än förvärkar (REJÄLA FÖRVÄRKAR) blev hemskickad med sovdos.. Bricanyl som stoppar upp.. lugnar livmodern så den slappnar av , en sömntablett så jag skulle få sova och en alvedon mot värken.  sagt och gjort for hem eller ja rättare sagt till sammakko och 57:an där vi "flyttade in" i husvagnen  tog min sovdos och sov klubbad hela natten var inte ens upp och kissade!
 
Har så otroligt ont hela tiden och i söndagskväll var det dags igen... ont som fan ringde in till förlossningen för att fråga om smärtan i ryggen och ja alla krämpor jag hade var något att oroa mig över , till svar fick jag att jag skulle komma in för att dom skulle göra en kontroll.. in till stan och förlossningen och jag visste väl egentligen redan att dom skulle säga som innan, "DET ÄR JOBBIGT PÅ SLUTET, DET GÖR ONT,KROPPEN TRÄNAR INFÖR FÖRLOSSNINGEN" men jag var så sjukt less när vi kommer dit och alla sammandragningar och den värsta smärtan släppt och barnmorskan som vi fick träffa gjorde inget vidare bra intryck på mig redan från första stund jag såg henne.. Hur som hellst hon konstaterade att hon minsan trodde att de inte var något annat än foglossning, Det mina vänner kan jag ju upplysa er om fick mig att gå i taket och se rött! Foglossning kommer väl förfan inte i stötvis?! nej jag tror på förvärkar.. Barnmorskan där iaf hon var som fundersam och frågade mig vad vi skulle göra åt saken, "JA HALLÅ! HADE JAG VETAT DET HADE JAG VÄL FÖR FAN GJORT NÅGOT HEMMA OCH  INTE ÅKT DESSA 6 MIL FÖR ATT DIAGNOSTISERA MIG SJÄLV VILKET JAG ÄNDÅ MÅSTE GÖRA!"
Hon stod där som ett jävla ufo och kom sen fram till att hon skulle gå och prata med läkaren, efter en stund kommer hon tillbaka med en ny... *tadaaa* (gissa vaaad?!) SOVDOS!
Jag tittade på henne när hon skulle ge mig sovdosen..  Tankarna for runt i  mitt huvud.. (MENAR HON PÅ FULLASTE ALLAVAR ATT JAG MOT FOGLOSSNINGEN SKA TA EN JÄVLA SOVDOS?! )  jag fattade ingenting, varför ska jag ta bricanyl för att stoppa upp något som är lungt och inte behöver stoppas?! Varför ska jag ta en sömntablett när jag inte har problem att sova?! Det enda i den där lilla burken hon hade behövt skicka med var den där satans alvedonen! Jag kände tårarna bränna bakom ögonlocken, så jävla less på att ha ont och sen ha de där jävla  kärringen där inne som försöker berätta för mig att jag ska säga att jag har ont där hon tycker jag har ont.. (hade sån lust att flyga på henne och dunka hennes huvud genom fönstret, inte bara engång utan flera gånger!!!!)  jag satt där på den där jävla britsen och frågade vad som händer om jag INTE tar sovdosen, ja du sover förmodligen inte lika bra och livmodern får inte slappna av... (ÅTER IGEN, VARFÖR SKA DEN SLAPPNA AV OM DEN ENLIGT DIG REDAN ÄR AVSLAPPNAD?!)  hon berättade också att jag skulle kontakta min barnmorska och träffa henne inom 3 dagar.. VARFÖR? Min BM kan väl fan inte göra mer än ni som jobbar på FL..  jag berättade att jag ska till henne på torsdag  (om 4 dagar), men hon svarade snabbt och kort att det minsan bara var att boka om tiden till ondsag. kände hur jag ilsknade till ännu mera..jag for iaf hem missnöjd som tusan MED sovdosen men jag tog den fan inte och jag somnade när vi kom hem och sov nästan 11 timmar! var inte ens upp och kissade.. ännu ett bevis på hur jävla onödig den där tabletten var!  
Ringde min BM på måndag och pratade med henne, berättade hur upprörd jag blev på FL och hon höll med mig det lät mer som förvärkar än som någon foglossning..  behöll tiden på torsdag istället för att ändra den (i samråd med bm, hon sa att jag skulle ringa henne om det var något som bekymmrade mig och fick hennes direkt nr.. DET KÄNDES BRA.. ÄÄÄÄÄNTLIGEN någon som förstår mig!)
 
hur som hellst lovade mig själv att jag fan inte ska åka in på fl en endaste jävla sekund förens huvudet är halvvägs ute då kan dom fan inte säga något eller skicka hem mig.. beöver jag råd eller har funderingar så väntar jag hellre ett dygn och ringer min BM! Satans kärring och göra mig så förbannad där på FL..
 
Igår har jag haft sjukt ont igen och det trycker på som fan neråt, samandragningarna kom och gick under hela kvällen men fan att jag reser mig ur soffan i onödan.. gick på toa innan duschen och ännu mer av slemproppen hade gått.. Nu idag har det kommit lite av den  varje gång jag är på toa.. det vill säga inte lite då jag springer på toa mest hela tiden.. Såå.. ja kanske efter denna middagen nu och allt förberedande inför den att det sätter igång nått.. har haft sammandragningar till och från under hela dagen och det gör ondare och ondare hela tiden.. men jag börjar vänja mig vid att gå runt och ha ont nu så jag tänker som sagt inte göra något åt saken ännu!  I helvete heller att dom ska få den tillfredställelsen att skicka hem mig med ännu en sovdos!
Nu ska jag ta min stenhårda mage,ömmande ben och tryckande rygg och lägga mig en liten stund på soffan innan de är dags för sista förberedelserna innan middagen. på återseende mina vänner
 

bebis på G?

Ja det vette fan alltså... Iförrgår och igår har jag haft sån där stickande,tryckande och malande känsla i nedre delen av magen.. inte skönt alls.. Men vi tar det från början, hela gårdagen var helt skum.. 

Vaknade tio över tio, Chockad! Hur tusan hade jag kunnat sova så länge och utan att pigis ens hade väckt mig.. Kände mig så otroligt rastlös i kroppen men ändå så jävla kolugn,Vi gick iaf ner fixade frukost som varken jag eller pigis knapt petade i, hon fortsatte leka här hemma och jag fortsatte med min stickning.. Pratade med Malin vid tolvtiden, då bestämde vi att hon skulle komma ut till byn och hälsa på och vid 13 kom jag ju på att jag skulle skriva upp när det gjorde som ondast...Sagt och gjort..  det kom och gick och vid 15 när Malin dök upp gjorde det ännu ont, nästan ondare än från början.. Fick en sån där blixtrande huvudvärk och sen bara *poff* gick den över igen.. två,tre gånger blixtrade det till sådär och sen var det inte mer med det.. den där stickande och tryckande känslan fortsatte och malin som nästan var i upplösningstillstånd fick mig tillsist att inse att de kanske var dags att ringa in till FL då det knappt var 2 minuters mellanrum mellan värkarna.. 
Sagt och gjort jag ringde in, och berättade om mina stickningar och allt tryckande.. berättade om huvudvärken och ja hur jag kände i förrgår och BM som jag pratade med tyckte jag skulle komma in så dom fick kolla på mig... 
 
Ja.. vi var då påväg.. MEN jag som då vägrade åka in utan att ha fått duscha först slängde mig i duschen och malin och Evelina packade hennes väska som hon skulle ha med sig. Efter att jag släpat mig ur duschen så fick jag ÄNTLIGEN tag på den där pappan i huset, han dra nån ramsa här hemma om att den där knölen inte kan svara när man verkligen MÅSTE få tag på honom, jag kan ju meddela er om att jag var lagom road efter att ha försökt nå honom ett X antal gånger utan någon större framgång.. Tillsist ringda han upp iaf och han lät nästan mer skärrad än vad jag kände mig;P tog mig iaf in till stan och FL där konstaterades att det var lite aktivitet med fem minuters mellanrum som avtog, att jag hade små mängder äggviteämnen i urinen och att jag var öppen 2,5-3 cm.. sen blev det hemfärd igen.. så här sitter jag nu med min molande mensvärk har precis haft Julia här som fått naglarna fixade, är sjukt sugen att sätta nya åt mig också, men det skulle inte förvåna mig om det blir dags för förlossning bara för att jag satt naglarna;) tycker det känns så onödigt att sätta dom, är så rädd jag ska riva bebis eller nå när jag har dom... så vi får väl se.. nu åter till min stickning! tjingeling

Ja jag vet.. förlåt.. förlåt...

jag har verkligen varit riktigt dålig på att uppdatera er här i bloggen nu den senaste tiden, men känns som att all min ork har gått åt till annat. Känner mig i princip halvdöd dagarna igenom. Är jag inte trött så har jag ont och har jag inte ont och är trött så finns det massor som måste tas om hand här hemma. Min täppta näsa har ännu inte gett med sig, knaprar mina rinexin och snart har nog min maxförbrukning på näsdukar för en livstid gått ut.. känns som att jag snyter mig ungefär var 5:e minut... Tack och lov är det ju inget som smittar då de inte är en vanlig förkylning utan de har gått från en lättare graviditetsnästäppa till en extrem graviditetsnästäppa... Gaaaah.. är så otroligt jävla less på att inte kunna andas normalt! sitter här och väntar på att kaffet ska bli klart och att min rinexin ska göra någon verkan.. Funderar om jag ska orka baka några bullar idag eller om jag är lite för överambitiös då..?
 
 
 

RSS 2.0