Fotografering :)

Idag tog vi fingrarna ur det berömda hålet och tog tag i fotograferingen som vi så länge har pratat om :)
Mia är ju som bekant sjukt duktig med kameran och idag fick jag den äran att vara det kameran riktades emot, det resulterade i över 400 bilder och jag blev riktigt toknöjd med över hälften av bilderna! Hur ofta händer det på en skala lixom?! Vilket som så blev det några timmar som flög iväg, lite sminkning och plantering av löshåret och på med kläderna så var jag redo. Måste säga att hon verkligen är duktig och anledningen till denna fotografering var att Mia skulle få bekanta sig mer med kameran och testa lite olika inställningar och det gjorde hon verkligen toppen bra!
Här bjussar jag på lite bilder, har lagt några på Facebook men kvallan blir på något konstigt vis mkt sämre där så här är dom i bättre kvalla för er som är nyfikna :)
Blev sjukt nöjd med bilderna måste jag säga :) inte så tokigt va?

hårt-bröd..

Okej idag tog jag fingrarna ur det berömda hålet och tog itu med det jag verkligen fasat för.. Brödbakningen! GAAAH!!! Jag hatar verkligen detta med att baka bröd.. Sist jag bakade bröd var när jag bodde i kramfors  och det var år 2007. Bröden blev så hårda så jag hade kunnat kasta frisbee med dom eller helt enkelt kunnat klubba ner en oxe. Efter det så svor jag på att inte försöka mig på brödbak nå mera.. ända tills idag... Jag tog itu med ilskan över dessa jävla bröd och slängde ihop en liten satts bröddeg.. bakade ut fyra stycken och hör och häpna dom gick att tugga i! Okej jag gillade inte dom speciellt mkt, men i brist på annat så nog går dom ju att äta :) jag var grymt besviken iaf och jag antar att största besvikelsen ligger i att  dom inte smakade som jag hade tänkt mig.. För mig är hembakta bröd "fammobröd" eller "MAMMABRÖD!!!!" Men som matti sa.. det är ju Hannabröd.. Men jag vill ju inte ha hannabröd! haha dagens i-landsproblem jag vet! :p   nå nå bröden blev gräddade efter en jävla lust att knyckla ihop dom tre sista bröden och kasta dom i soporna!  Nu sitter jag här med en kopp kaffe och känner mig  ändå hyffsat nöjd över att jag lyckats åstadkomma 4 ätbara bröd.. Nöjdare 23 åring får man ju leta efter just nu!
påtal om brödbakning så ploppade ett litet minne upp från när jag och mina bröder var små.. kommer inte ihåg om det var lilla J eller lilla O som höll på att hjälpa mamma att baka, minns dock inte om det var bröd eller bullar.. något med deg var det då iaf:P Dom stod vid köksbänken här i yrttis och huset som vi bodde i då hade en lååååång hall.. dom stod vid bänken iaf och lillebror blev väl upprörd över något och mamma ha förmodligen bli irri hon också rätt vad det är ser jag hur lillebror vänder sig om och tjongar iväg degbiten han håller i genom köket, ut i hallen och den far med en jävla fart.. den stannar när den gått igenom hela hallen och slår emot i min dörr som är i andra delen av huset..;) Där är ett levande bevis på att mjöl ÄR halkigt och en bra bröddeg ska man kunna kasta genom hela huset!;D  haha nå nå.. så kan de gå..
Pigis har just ätit lite kräm och känner jag henne rätt så lägger hon in högsta växeln igen och leker järnet med dockorna, hon har ju minsan lämnat dom på dagis närmare 20 ggr idag och farit och jobbat, som tur är har ju jag med mitt brödbak kunnat ta hand om hennes dockor när dom inte kunnat gå till dagis och skola pga av magsjuka och förkylning... Mitt hjärta är ute och donar ihop den där loto-pulkan här ute på gården i solskenet.. Känns som att jag också hade velat gå ut och roa mig med något i fin vädret men min rygg vill inte riktigt hålla med, bara den där jävla brödbakningen var nog.. Sen att vi har så otroligt låga köksbänkar gör ju inte direkt saken bättre... nå nå bara att gilla läget, byta köket är verkligen inte prio ett just nu.. påtal om köket så tänkte vi möblera om lite grann och jag tror de kan bli riktigt nice, ska bara samla ork och kraft till min rygg sen får vi hjälpas åt att bängla ut den där köpmandisken!:) nu mina vänner tänkte jag ta och rensa min dator på bilder :)  på återseende!

Brist på fantasi...

jaaaaa! Det har jag då verkligen! Håller snart på att slita lös stora tussar av mitt hår. Har suttit och kikat här på nätet efter en massa härliga texter men inget tycks duga för mig just nu, jag vill verkligen ha en fin liten text som jag kan försöka få ner på pottskåpet.. Känner mig så sjukt sugen på att få fram den kreativa delen utav mig.. men jag har liksom svårt att hitta den, är länge sen den delen av mig faktiskt var framme... Har iaf fått fingrarna i färgburken och målat det omtalade skåpet, och det blev självfallet vitt;) Jag har ju fått för mig att jag vill ha typ allting vitt.. Dock är det inte så kul med vita stolar och vitt köksbord när det finns en 4 åring i huset;) Hon är visserligen duktig på att tvätta händerna efter hon ätit MEN som sagt det är först efter att hon har ätit.
Nå nå.. vitt är snyggt och man får väl helt enkelt dra nått extra varv med trasan i mellanåt;)
Planen ser ut som så just nu att när pottskåpet har torkat så kommer den att ställas här i ett hörn i köket och köpmandisken kommer förhoppningsvis att hamna i hallen. Ska bara måtta så den passar bra där:P
Sen skulle jag vilja inhandla lite taveldukar i olika storlekar mest såna där mindre så jag får skriva ner några texter och citat som skulle passa bra här hemma :) Jag har så otroligt många ideer som snurrar runt i mitt huvud och inte vill något hellre än att komma ut! Till saken hör bara att när jag väl får ut ideerna så blir dom absolut INTE som jag har tänkt mig :/ hur gör man då?
Hur som hellst.. Hjärtat har nu ledigvecka vilket å andra sidan inte märks alls.. har ju knappt sett skymten av honom igår och idag,han har nämligen vart iväg och skruvat traktor med sin far.
Jag och pigis har donat på här hemma och  igår har hon lekt för fulla muggar och min kära kusin Josefin och Mallan förbi, var riktigt trevligt att träffa dom båda (ja självklart lilla nellie som också var med).
Sen på eftermiddagen/kvällen så började jag måla pottskåpet och pigis fortsatte sina lekar med dockorna och ja matti var ute och körde skoterlederna.. Efter målandet så blev det kvällsfika för lilla frökenbus och sen tandborstning och nattning innan jag hoppade i duschen och sen slängde mig framför tv:en och inväntade greys anatomy..
Idag började min morgon med att jag klev upp kokade mig lite kaffe och medans jag väntade på det så drog jag en rond med målar penseln så nu är pottskåpet färdigt!:D wiie.. sen blev det som sagt projekt leta texter... Har hittat en som jag fastnade för med samtidigt funderar jag om det kanske skulle vara snyggare med ett recept? ja jag vet inte riktigt, får väl fundera ett tag till så jag inte gör något förhastat som jag sen får ångra:)

En på begäran...

... jag vet jag har blivit på tok för dålig på att uppdatera er om vad som faktiskt händer och sker i mitt liv och egentligen finns det massor som jag bara vill skriva här i bloggen men det får minsan vänta, har min "hemligblogg" som jag skriver i då och då nu är de dock länge sen men känner att det kan vara dags att skriva där också:)
Just nu så sitter jag här hemma med lillpigisen som rimmar för fullt medans hon ritar :)  Jag är helt fascinerad av hur många ord som kan komma ur den där lilla munnen på några sekunder ;) jaja men de är rätt trevligt när hon surrar och berättar allt hon bara kan :) Är ganska kul, trotts att vi har fått mysa hela veckan så tar våra samtal aaaaaldrig slut! Finns hur mkt som hellst att surra om och idag har hon fått för sig att lära sig FINSKA!!! HJÄÄÄLP! Jag som inte kan mer än några ord.. nå nå hon verkar nöjd ändå och perklar på med dom få finska orden jag faktiskt lyckats lära henne.. Låter rätt gulligt då hon uttalar en del ord...
Hur som hellst, har kokat mig lite kaffe här och tänkte försöka få i mig det, är så sjuuukt sugen på kaffe så ni kan inte förstå! Är så tråkigt att jag helt tappat lusten att äta. Ingenting är riktigt gott och allt jag äter tvingat jag i mig :/ men det kanske blir bättre snart? :) Man kan ju alltid hålla tummarna i varjefall..
Idag åker ewwe i väg till sin fammo och faffa, hon ska iväg och få träffa sin nya kusin:) Är verkligen blandade känslor nu när hon ska iväg, vem ska jag nu toka mig med och vad ska jag hålla mig sysslesatt med?! :O otroligt vad den där lilla donnan har tagit plats i mitt hjärta under dessa månader. Hon är ju bara så otroligt härlig <3
Jag är dessutom otroligt glad att jag har både henne och mattias i mitt liv och aldrig någonsin skulle jag vilja byta bort dom! dom här senaste dagarna måste jag säga att jag inte har kunnat låta bli att förundras hur underbart liv jag lever. Att jag har en underbar Familj som är min och älskar mig lika mycket som jag älskar dom.
Blev det mycket snack om kärlek här nu?;) Äsch då vi lämnar det nu så jag berätta om något annat skoj, frågan är bara vad.. Har världens lust att dra en utesväng med goda vänner, härlig musik,förfest,fix och don men nej nej.. nyårslöftet är ju till för att hållas :P
Har börjat lyssna massor med musik igen och jag gissar att det är det som frestar mig ännu mera just nu :)
Att jag har hittat låtar, låtar som jag bara älskar och vill inget hellre än att dra igång den på hösta volym, tror jag ska koppla datorn till tven och digga loss nu när jag blir ensam. Kanske fortsätter att riva tapet i vardagsrummet när jag känner humöret peppas till max:)
nej på återseende hörrni! Tjingeling
"jag tänkte på alla dom drömmar man drömt som
en efter en har tatt slut"


Djupa funderingar kring middagsbordet..

Här sitter vi hemma i godan ro och käkar våran middag När hjärtat briljerar med sina lysande ideér och som vanligt när vi sitter i samma diskussion så spårar det käpp rätt åt skogen.. Muterade katter med korsning av kanin och is..bjÄrn;)haha ja herregud, jag är riktigt glad att det faktiskt inte finns någon som kan höra oss när vi sätter igång sådär... :P
Idag har det vart en riktigt mysig dag, blev en sovmorgon delux innan vi begav oss ut på gården för att njuta av den underbara vårsolen som har gett oss glädje nu i flera dagar:)  Vi grillade lite korv och hjärtat hade en toppen bra lösning på hur vi på bästa sätt kunde koka kaffe utomhus.. alla vet ju att kaffe som kokas ute är ruskigt gott:) hur som hellst han försvann in och kom tillbaka igen till det lilla utebordet bärandes på... *taaadaaaa* KAFFEBRYGGAREN! jepps rätt och riktigt han hämtade  även en skarvsladd från garaget och huxflux hade vi kaffe där vid elden :) Hur mysigt som hellst ;) Efter våran lilla utedag drog vi oss in, renbäddade sängen och slog i gång film och laddade för en massa mys:) en Riktig toppen dag va!? :) nej nu blire ryggläge här i vardagsrummet någonstans vars det nu möjligen finns någon plats :P

Solstråle

Ganska otroligt vilken inverkan den där solen har på en! man blir på så sjukt bra humör när man ser den skina, man känner energi som försöker krypa in under skinnet på en:D
Idag är planen att fara ut och grilla med Daniel och Finaste Mia, Tyckte jag hörde något om att Linda och barnen också skulle med:) Blir ingen långtur utan bara ner till sjön, fanns tydligen pimpelfantaster ;)
Jag har just pratat med lillebror och frågat om han ville följa med men det hade han ingen vidare lust till... var ju lite synd men men en annan gång kanske. Igår var vi hos Farmor och farfar i princip hela dagen och där grillade vi lite och det måste jag upplysa er om var förbannat gott! Senare idag blire grillning  hos daniel och mia. Känns verkligen som en toppen dag idag! Nej nu kanske man skulle få på sig lite kläder och sen en repa förbi hakkas och Ica så jag får inhandla lite snuuuus:D tjiingeling mina raringar

Blåbärssoppa och sexköp...

Godmorgon och välkommen till min underbara värld!
Är helt slut i kroppen och huvudet och halsen och jaa rösten börjar väl göra comeback.. har ännu en sån där hes och sexig röst och ja ska jag vara ärlig så är det kanske den som lockar min karl till tokigheter;)  han kom med den brillianta iden om att det vore en perfekt morgon för sex och la upp det hyffsat fint, jag gav han  avslag på avslag och då kom det alla flickvänner fasar för" men älskling du får en femma" nästan så man tyckte lite synd om honom och skulle ha släppt till.. men i helskotta heller.. En liten uns stolthet måste man ju ha kvar i kroppen, såå... nej det blev inget ligga.. upp och hoppa och störtdykning i kläderna!
Igår gjorde jag ett läkarbesök på jourtiden 20.45 och fick ändå vänta en bra stund innan jag fick komma in och vad fick jag veta? jooo det jag redan visste att jag MÅSTE äta, det är väldigt VIKTIGT att äta.. DET FÖRSTOD JAG JU VERKLIGEN INTE SÅ DET VAR JU VÄÄÄÄÄÄÄÄLDIGT DUMT AV MIG ATT INTE TÄNKA PÅ DET! Vilka riktiga kioskmongon det finns allstå.. Nej nu mina vänner ska jag försöka få i mig något  ätbart genom att man tydligen MÅSTE äta ;)  Tjingeling

RSS 2.0