har ju slitit sig i håret för mindre...

idag är det en sån där dag igen  då det bara känns som att jag hade velat lägga mig i ett bad och sen råka tappa i brödrosten.. Har nu försökt få mini att sova sen typ halv tre-tre tiden så jag skulle få något gjort här hemma.. finns ju som sagt lite att göra.. men inte det inte! Så fort hon vart påväg att somna eller just när hon somnat då har Evelina börjat dona med något,jag hade kunnat ge mig fan på att hade jag gömt mig i källaren för att försöka söva Alva hade hon haft en anledning att gå ner dit och leva om också, Är så otroligt jävla less nu, här sitter jag med en Alva i bärele och försöker få henne att somna, hon är så otroligt jävla övertrött nu så hon bara är gnällig.. hoppas hon somnar snart så man får någonting gjort iaf..Fast jag måste ju säga att mest lockande just nu är att ta med Alva upp till sovrummet och sova! 
 
 
Är inte alls på något vidare humör alls just nu, känns som att jag bara vill gråta... Är så sjukt trött så det finns inte ens på världskartan! Finns inget bra att kika på tv heller sååå... ja jag kanske slår igång en film sen istället när E är i säng.. Vilket inte borde vara allt för långt borta. Klockan kvart över fem ville hon hoppa i nattlinnet.. kunde dock tycka det var lite väl tidigt ifall vi hade fått för oss att pysa någonstans dessutom.
Nej nu vänta tills Alva somnar så jag törs lägga ner henne och sträcka lite på mig!
 
hejs...

01 – En bild på mig + 10 fakta

1. Jag Heter Hanna Sofia Karlsson
2.Är sambo med världens underbarast människa! Mattias<3
3.Jag bor i Yrttivaara
4.Jag har en liten underbar dotter och en underbar styvdotter
5.Jag är född 1988 alltså är jag 24 år
6. Jag älskar att måla
7.Katter är mitt favoritdjur
8.Jag är en stor julfantast(snart är det jul!)
9. Jag är storasyster 
10.Jag snusar..

30 dagar..

01 – En bild på mig + 10 fakta
02 – Min syn på kärlek, samt min första kärlek
03 – Min Familj
04 – Vad bjuder jag på för mat?
05 – Mitt hem
06 – 5 saker ni inte visste om mig
07 – När jag var liten
08 – Dethär är jag bra på
09 – Min garderob
10 – Såhär såg jag ut för länge sedan
11 – Mina funderingar
12 – I min handväska
13 – Vardagslyx
14 – Det fulaste och snyggaste jag äger
15 – Så många gånger har jag flyttat
16 – Min jul
17 – Mitt favoritminne
18 – Ett pinsamt ögonblick
19 – Detta ångrar jag
20 – Mina förebilder
21 – Mina dåliga sidor
22 – Det här upprör mig
23 – Hur muntrar jag upp mina vänner?
24 – Det här får mig att gråta
25 – Något du peppar dig själv med
26 – Mina rädslor
27 – Min favoritplats
28 – Det här saknar jag
29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
30 – Personer jag pratar med när jag är nere

Blanka blad...?

Känns som att just nu är jag riktigt slut som artist.. känner mig nästan lite febrig?!:-O vars fan kommer det i från?
Hoppas och vill verkligen inte att jag ska bli sjuk IGEN!
 
Idag har vart en dag med fullt ös.. Håller på att måla om här hemma, vet inte om jag berättat det?
 
Det är alltså vårat kök som får sig en omgång.. Vi har ju som bekant varit väldigt less på detta kök då det har känts så otroligt kallt och stelt... så nu fick jag ett ryck.
Kan ju dock upplysa er om att jag hinner dra några penseldrag eller några drag med rollern så tycker någon annan i familjen att dom behvöver uppmärksamhet på något vis..så ja.. det tar lite tid, men jävlar så snyggt det blir alltså!
 
Idag har jag iaf målat liiiite.. Sen blev det en vända till stan med kidsen, Cilla och Charlie.. Vi var på vetehatten och fikade, tog en vända på Lindex och Kapp Ahl,Dollar och sen en snabb visit till Frugan!<3 Hon visade vad hon köpt åt Alva i dop present och jag kunde inte låta bli att jubla högt när jag såg att det var den där JÄTTE gosiga mysiga NALLEN!:D Ååååh underbara fru! Den kommer bli så fin där i Alvas säng.. Vill bara ha ett eget rum åt Alva där man kan göra i ordning lite smått och få in alla hennes saker(är inte så mkt ännu, men de lär ju bli..) Funderar på att göra i ordning där i vindshallen åt henne, men gissar jag rätt så lär hennes storasyster och hennes polare leka som i paradiset och huxflux kommer jag hitta alla sakerna i hennes rum när det är dags för städning.. Kan inte förstå varför bebis leksaker är så mkt roligare än hennes leksaker, någon som vet?
 
hur som hellst.. vi får väl helt enkelt gilla läget och finna oss i att vi inte har det där extra rummet ännu och kanske sätta upp nån hylla med Alvas saker? ja jag vet inte.. har då en mkt bra ide om hur jag vill att Alvas rum ska se ut..
 
nå nå.. var som sagt till stan, fyndade inte dessmer idag.. ja.. lite julsaker på dollar förståss;D haha otippat va?!
när vi kom från stan, lagade vi middag.. gudomligt gott! Vi var nog hungriga allihopa,kött och pommes.. mumma!
Lilla O kom på besök, alltid lika kul att träffa honom. Det där med bröder är verkligen härligt, tänk att man kan älska någon så mkt fast man sällan och aldrig ses?! Sjukt.. 
 
Cilla for iaf hem vid nio och jag gjorde flätor i pigans hår så hon har lockar i morgon.. lika fina som faster Idas konstaterade hon. så ja nu hoppas vi att dom blir lika fina;)
Bäddade sen ner henne och gick ner och på nå konstigt vänster hamnade jag att sortera minis kläder, det är svårt att inse men även hon tycks ju växa och bli större.. Lååång har hon blivit tycker jag. underbara lilla sockergrynet! Efter att jag rensat och sorterat ut lite kläder så slog jag igång en tvättmaskin och sen hamnade jag här.. Datorn, Facebook och bloggen.. hmm.. fattas bara att Mini vaknar nu och vill tjorva lite sådär extra när jag är så här trött,slut i skallen och Älsklingen jobbar. nå nå nu vidare.. ska föra över lite bilder till datorn tänkte jag. hej på er!
 

Ja men dra åt...

Ni skulle bara veta vad jag längtar till julen nu! Längtar verkligen tills jag får börja julpynta och göra det julmysigt här hemma <3 Här snöar det idag och inte gör det ju suget över att pynta för jul något mindre direkt.. Hjärtat verkar också aningens sugen på det här med julpynt, tyckte han surrade något om julutebelysning..? Betyder det att jag åtminstone kan bege mig ner i källaren och reka bland julsakerna och se vad som finns? Måste säga att jag verkligen ser framemot den här julen, den ska firas här HEMMA med alla mina tre hjärtan och den som känner för att dom vill fira den med oss får helt enkelt komma hit.. Jag måste säga att ÄNTLIGEN efter alla dessa år med kaos och kringflackande ska det bli otroligt skönt att få vara just hemma.
 
Nu när jag har blivit mamma och allt så känns det skönt att börja bygga upp en egen jultradition med min egen familj.. Förra julen var en av dom jobbigaste jularna någonsin och samtidigt den bästa någonsin..
 
Förra årets julhelg såg ut som så..:
*dagen innan julafton- Firade vi jul hos mormor och morfar med mamma och moster och dom närmaste från mammas sida.
*Julafton- Först var vi i kullen hos hjärtats syster med familj där även deras föräldrar var med oss, sen bar det av till sammakko för julfirande med min pappa och mina farföräldrar..
*Juldagen- Då blev det först julfirande hos hjärtats Fammo med hans faster och hennes familj, även Ida med familj och hjärtats föräldrar. Sen for vi till Ullatti på kvällen och sov över hos mamma och Jörgen.
 
Sen den 27:e-28:e då kissade jag på stickan och fick veta att jag var gravid, snacka om julklapp!;)
Beslutet kring graviditeten var inte speciellt svårt att fatta, det enda som egentligen skrämde mig var ansvaret och allvaret som isåfall skulle komma.. och ja.. ni kan ju gissa vad vi valde!?;)
 
 
 
Så.. åter igen.. Jag ser verkligen framemot våran jul här hemma på 44:an och jag hoppas verkligen att vi får hit många familjemedlemmar att fira den med oss! 
Behöver jag säga att jag är lycklig nu?
 
 
 

En känsla som jag inte haft sen -09..

.. ja vet ni? Nu i morse infann sig den där känslan som jag har saknat nå enormt! Undrar just om det har att göra med att jag har blivit mamma? Jag kan berätta för er att den 26:e Oktober 2012 infann sig julkänslan hos Fröken Karlsson! Jag längtar riktigt riktigt mycket till julen nu!  Åååh.. gudarns vad jag ska julpynta sen när det är dags.. hela huset ska vara julifierat! Nu mysa med liten Alva som surar så vi höres!:D

Min mamma och jag..

Tänk att det finns saker som man tar efter sin mamma.. Fast man ibland tänker att så där ska då inte jag bli och sådär tänker jag aldrig någonsin göra!
 
Ikväll när jag stod där vid bänken och hade vispat grädde med elvispen kommer jag på mig själv med att stå och snurra upp sladden runt elvispen( Okej säkert fler än jag och min mamma som gör det men...) jag hade blivit tokig om jag nästa gång jag ska plocka ut den ur skåpet och använda den hade hittat den i en enda röra.. eller ja tokig och tokig men måttligt irriterad.. det jag ville komma till iallafall är att mamma också rullar sladden runt elvispen..
 
Fler saker som vi gör likadant är de där med den där satans tvätten.. och allt jävla "luktande"( då inte bara tvätt)
 
När man har tvättat kläder och dom har hängt på tork och det är dags att vika dom i högar och bära in allt så sitter man där i soffan eller står där i tvättstugan med en tröja i handen och bara MÅSTE lukta på den rena tröjan, för dom luktar ju så otroligt gott!
 
Sen har vi ju det klassiska "mommo/mamma-kommer-på-besök-måste-vattna-blommorna-syndromet"
Innan mommo och moffa skulle komma på besök på den tiden jag ännu bodde med min mamma så fick min mamma nån sorts panik över att vattna blommorna innan dom kom så att inte mommo behövde gå en runda med vattenkannan.. behöver jag säga att jag är likadan när min mamma är på intågande?
 
Har även utvecklat något nytt som jag inte tror att mamma har som fixidé innan mommo kommer och de är det där med att jag HELLST inget måste alltså men som sagt HELLST hinner skura handfatet på toa.. kranen,handfatet och kanske kolla toastolen också.. men just de där med handfatet.. sjukt hur man blir va? Inte för att jag tror att mamma skulle bry sig dessmer om mitt hem såg ut som det gör när hon dyker upp.. hon kommer ju faktiskt för att hälsa på mig och inte granska mitt dass och mina krukväxter?!
 
var bara tvungen att skriva detta, och mamma om du läser detta så kan jag tänka mig att där lär skratta gott, iaf när du läser biten om tvätten som jag alltid har retat dig för ;D
 

...

Jahapp, även denna Tisdag verkar gå mot sitt slut. Har roat mig med målarpenseln denna kväll..
Har målat ett brödskrin vitt och plockade sen fram en tavla, jag började måla på och nu tog fantasin verkligen slut.. 
 
Har vart en dag med fullrulle här på 44:an, klev upp vid halv tio, tio.. Sen kom Therese på besök och när hon for så kom Hjärtats syster och Pappa på besök:) Kul att dom också kikar in i mellan åt även om vi bor några mil ifrån varandra. Cilla gjorde också ett besök och jag måste säga att jag verkligen njutit i fulla drag av att ha folk här hela dagen, det gjorde mig riktigt gott... Kändes som att jag laddades med lite ny energi på något vis?
 
Nå nå.. Middagen idag blev köttfärsbiffar, vilket inte lagas speciellt ofta här i huset då fyraåringen i familjen inte tycker om det. Men gott var det iallafall!:D
 
 
Tänkte att nu när mini vaknar ska jag ge henne lite mat och sen ska jag bada henne och hoppas på att hon blir riktigt trött efter badet så hon sover gott nu i natt:) 
 
nej nu leta en text till mitt brödskrin! På återseende mina vänner!:)
 
 

Man får offra saker som mamma...

... just precis.. I natt klev jag upp och gick ner med mini då hon bara gallskrek när hon skulle försöka somna och han knappt sätta mig till rätta i soffan med täcke och kuddar och hela tjotaballongen så däckade hon i min famn. Tog mig upp från soffan på bästa smidiga sätt.. Känner mig smidig som ett kassaskåp kan jag tala om! La henne iaf i vagnen och sen la jag mig på soffan ihopp om att somna skönt.. och visst gjorde jag det.. 2 timmar senare! Alltså har jag somnat klockan 6 i morse och Alva vaknade igen vid halv åtta sen dess har hon knorrat och tjorvat och vill sova men så fort hon tappar nappen så börjar det om.. Jag hade tänkt jag skulle gått i duschen för att piggna till lite men hinner väl bara in där och tvåla in mig så kommer damen på att hon inte vill ligga i vagnen och sova mer. Så ja jag får väl helt enkel gå smutsig och halv död  tills min karl kommer in igen.. Skickade honom ett sms då jag inte kan ringa.. pengarna slut på kortet.. :/ och ut på bron vill jag inte och vråla då vaknar väl mini.. så jag får väl vackert sitta här och vänta på att få hjälp!
 
 
Idag känns som en sån där dag då jag vill göra något riktigt kul.. frågan är bara vad?! Kan ju läsa på om krukväxter eller nå :/

You make me feel alright..

Just kommit oss hem efter en sväng till sammakko och sen ett stopp i Hakkas hos Lisso och Macke.
Hittade en mapp med lite musik här på datorn och var tvungen att lyssna så klart och gudarns vilka gamla godingar jag hittade där!:) Musik som bara får en att vilja vråla högt av lycka! Lovely! Tror jag måste föra över några låtar på telefonen så jag har dom där och kan digga gärnet när jag ska börja promma, för dom ger ju verkligen en riktig kick!:D  Tänkte jag skulle börja promma och röra lite på mig, men dock får det bli under dom tider hjärtat är hemma, pallar inte med att dra med mig båda kidsen ut varav en ställer tusen frågor under loppet av en millisekund.
 
Känner mig otroligt mör i kroppen just nu, vad det beror på har jag faktiskt inte en blekaste aning om, känner mig bara otroligt trött och seg mest hela tiden nu vilket iofs har sina förklaringar och jag funderar om det sega och möra i kroppen beror på det.. Mkt möjligt..
 
Har väl egentligen inget vettigt alls att berätta.. tänkte bara att jag måste visa att jag faktiskt lever, då jag är så otroligt dålig på att uppdatera..
 
Var till stan och BVC igår med Liten Alva, hon hade gått upp till 4280g och var nu 55 lång så nog växer hon sakta men säkert. Själv tycker jag att hon blivit riktigt lång! men det kan ju ha att göra med att hon faktiskt börjat sträcka ut sig mer och mer hela tiden nu:) 
 
Nej nu göra någon sorts nytta här hemma... hänga tvätt! Wiiie:P
 
Tjingeling

Jag vill...

... sätta mig i ett mörkt mörkt rum med en bauta stereo med ljudet på högsta volym, lyssna underbar musik och bara skräna med! Jag vill.. men det går inte :/

En lista och lite vardag..

x Kärlek & relationer


01. Ditt civilstånd?  Förlovad
02. Är du nöjd med det? Jepps, annars hade jag väl ändå gjort något åt det :) 
03. Vem kysste du senast? Min underbara karl! <3
04. Har du varit kär på riktigt? Jaa
05. Har du varit ihop med någon du älskar? Ja, och jag är det nu
06. Ditt längsta förhållande? 4 år
07. Ditt äldsta strul? oj.. hmm.. han var typ 13 år äldre än mig
08. Ditt yngsta strul? måste varit 4 år yngre än mig
09. Vart går gränsen för dig rent åldersmässigt? Jag tycker inte kärleken har någon ålder, är man kär så är man
10. Vad för sorts killar faller du för? ja, ska jag vara ärlig vet jag faktiskt inte.. Alla har väl olika saker som faller för..
11. När kysste du någon senast? Igår
12. När vill du skaffa barn? Jag har redan en underbar liten dotter
13. Har du kysst någon annans pojkvän? hemskt att säga.. men ja

x Privat
14. Vad är ditt andranamn? Sofia
15. Har du sårat någon med flit? Ja de har jag säkert
16. Vilken webbsida besöker du oftast?.. haha gissa tre gånger! FB så klart
17. Vem i din familj kommer du bäst överens med? hmm.. Fammo och faffa kanske?
18. Är du kär? Ja, i världens mest underbara människa
19. Vem bråkade du senast med? oj det kommer jag inte ihåg..?
20. Har du varit i slagsmål? jo tyvärr
21. Brukar du dricka alkohol?Ja, men det är länge sen nu..
22. Är du rökare? feströker.. och ja nu har jag ju faktiskt köpt ett paket men i det finns det kvar massor och det        har räkt länge..
23. Snusar du? Joo..
24. Hur gammal är du?24
25. Har du bra självförtroende?Ja jag tror det?

x Personer
26. Vem är den du ringer när du behöver hjälp? Det beror på vad det gäller.. Men förmodligen mattias allra först :)
27. En snygg person? Älsklingen min så klart!
28. Vem smsa dig senast?Mia :) 
29. Vem smsa du senast?Mia:)
30. Vem ringde dig senast?Ett konstigt nr, jag inte svarade på men innan det var det Ida och det missade jag.
31. Vem kramade du senast? Evelina.. typ nyss :) 
32. Vem såg du senast?Evelina, hon leker här i köket
33. Vem ser du upp till? Frugan (sandra) För att hon är så jävla viljestark och hon visar mig verkligen att man kan ta sig vars man vill!
34. En person du skulle vilja se ut som?hmm.. mig själv? Varför skulle jag vilja se ut som någon annan?
35. En bra artist?oj, det finns ju hur många bra som hellst!

x Randomfrågor
36. Vilken är din viktigaste ägodel? Telefonen kanske
37. Hur ser din drömkille ut? Som min Mattias.. <3
38. Är du homofob? nope
39. Har du tandläkarskräck?Ohja! Huvva, jävla tandläkare..
40. Hur många har varit otrogna med dig? vad har ni med det att göra?:P
41. När var du senast i Stockholm?hmm.. det minns jag inte, det är då länge sen iaf
42. Är du helsvensk?ja
43. Har du fått ditt hjärta krossat i år? Nej, inte då ännu iaf! 
44. En sak du hade velat ändra med ditt liv? ingenting, hade jag inte gått igenom det jag gjort så hade jag inte varit den jag är idag
45. Vad är du rädd för? Att förlora dom jag älskar
46. Är du lycklig? ja, jag är nog en av dom lyckligaste på denna jord!
47. Brukar du använda smycken?ja ibland, fast det är klart.. förlovningsringen är ju alltid på :)
48. Vad är viktigt för dig i ett förhållande? Kärlek,tillit och respekt (ärlighet går under tillit)
49. Är du en djurvän? Ja, det tror jag väl, iaf vad det gäller katter:P
50. Vad vill du bli i framtiden?Mångmiljonär, men vem vill inte det?!;) och blir jag inte det så lärare kanske?

 

 


Dessa listor, dom är ju rätt kul i mellan åt :) 

Idag har det vart en dag med trevligt sällskap och bakning, Vaknade i morse vid 10 kanske och möttes av ett gäng pigga familjemedlemmar när jag kom ner samt en Nisse :) Tog mig en kopp kaffe och sen dök Ida och tjejorna upp, riktigt trevligt med lite sällskap när hjärtat for på em-jobb.. Har bakat en blåbärskaka och chokldsnittar samt hängt och vikt lite tvätt, väntar på att nästa maskin ska gå klart så jag får hänga upp det och sen blir det dags för middag:) Hade först funderingar på köttbullar och satt sen och funderade om jag skulle göra någon paj av något slag men kändes så bökigt så det lutar mot köttfärssås och spaghetti.. Fick meddelande av Mia tidigare om att hon skulle kika förbi här nu i em, ska bli trevligt med lite sällskap såhär när hjärtat jobbar.. är ju så tråkigt att vara ensam.. Nog för att jag har kidsen hemma men det är inte samma sak.

 

Nej nu en sväng på Toa och kolla om maskinen är klar sen blire middag Innan pigis går lös på blåbärskakan..(Den tyckte hon om) hej så länge!


Hanna Sofia

Hejhopp mina vänner! Jag vet att det är ett bra tag sen jag skrivit, men det känns som att tiden inte alltid räcker till.. Idag passar jag på, när Alva sover och Orken ändå finns :) 
 
Hela veckan som har passerat har inneburit uppstigning före fan själv och idag fick jag sovmorgon, ända till klockan åtta, kunde inte somna om och sova vidare, lika bra de kanske för det känns verkligen som att jag redan sovit för mkt, har som lite ont i huvudet.
 
Igår var vi till stan en sväng och hälsade på hos älskade frugan och Ilan med familj, riktigt trevligt.. Kändes verkligen som att jag behövde lite kvalitetstid med min rara sandra. Vad hade jag gjort utan henne?!
 
Idag blir de däremot en tur åt andra hållet, ska nämligen åka ner till överkalix.. Är marknad där i helg och mamma ska ner till sin kusin som bor där och ha visning samt göra lite naglar så jag tänkte att det kunde vara kul att följa med så jag får träffa Åsa jag också. Jag tycker hon är så otroligt go den människan.
 
Nu ska jag dricka upp kaffet och sen göra mig klar, snart dags att bege sig.. På återseende mina rara vänner! <3

RSS 2.0