hårt-bröd..

Okej idag tog jag fingrarna ur det berömda hålet och tog itu med det jag verkligen fasat för.. Brödbakningen! GAAAH!!! Jag hatar verkligen detta med att baka bröd.. Sist jag bakade bröd var när jag bodde i kramfors  och det var år 2007. Bröden blev så hårda så jag hade kunnat kasta frisbee med dom eller helt enkelt kunnat klubba ner en oxe. Efter det så svor jag på att inte försöka mig på brödbak nå mera.. ända tills idag... Jag tog itu med ilskan över dessa jävla bröd och slängde ihop en liten satts bröddeg.. bakade ut fyra stycken och hör och häpna dom gick att tugga i! Okej jag gillade inte dom speciellt mkt, men i brist på annat så nog går dom ju att äta :) jag var grymt besviken iaf och jag antar att största besvikelsen ligger i att  dom inte smakade som jag hade tänkt mig.. För mig är hembakta bröd "fammobröd" eller "MAMMABRÖD!!!!" Men som matti sa.. det är ju Hannabröd.. Men jag vill ju inte ha hannabröd! haha dagens i-landsproblem jag vet! :p   nå nå bröden blev gräddade efter en jävla lust att knyckla ihop dom tre sista bröden och kasta dom i soporna!  Nu sitter jag här med en kopp kaffe och känner mig  ändå hyffsat nöjd över att jag lyckats åstadkomma 4 ätbara bröd.. Nöjdare 23 åring får man ju leta efter just nu!
påtal om brödbakning så ploppade ett litet minne upp från när jag och mina bröder var små.. kommer inte ihåg om det var lilla J eller lilla O som höll på att hjälpa mamma att baka, minns dock inte om det var bröd eller bullar.. något med deg var det då iaf:P Dom stod vid köksbänken här i yrttis och huset som vi bodde i då hade en lååååång hall.. dom stod vid bänken iaf och lillebror blev väl upprörd över något och mamma ha förmodligen bli irri hon också rätt vad det är ser jag hur lillebror vänder sig om och tjongar iväg degbiten han håller i genom köket, ut i hallen och den far med en jävla fart.. den stannar när den gått igenom hela hallen och slår emot i min dörr som är i andra delen av huset..;) Där är ett levande bevis på att mjöl ÄR halkigt och en bra bröddeg ska man kunna kasta genom hela huset!;D  haha nå nå.. så kan de gå..
Pigis har just ätit lite kräm och känner jag henne rätt så lägger hon in högsta växeln igen och leker järnet med dockorna, hon har ju minsan lämnat dom på dagis närmare 20 ggr idag och farit och jobbat, som tur är har ju jag med mitt brödbak kunnat ta hand om hennes dockor när dom inte kunnat gå till dagis och skola pga av magsjuka och förkylning... Mitt hjärta är ute och donar ihop den där loto-pulkan här ute på gården i solskenet.. Känns som att jag också hade velat gå ut och roa mig med något i fin vädret men min rygg vill inte riktigt hålla med, bara den där jävla brödbakningen var nog.. Sen att vi har så otroligt låga köksbänkar gör ju inte direkt saken bättre... nå nå bara att gilla läget, byta köket är verkligen inte prio ett just nu.. påtal om köket så tänkte vi möblera om lite grann och jag tror de kan bli riktigt nice, ska bara samla ork och kraft till min rygg sen får vi hjälpas åt att bängla ut den där köpmandisken!:) nu mina vänner tänkte jag ta och rensa min dator på bilder :)  på återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0